Sivut

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

western-kisat

Sitten olikin sunnuntaina 10.6.2012 mun ja Miinan ensimmäiset kisat. Minähän en ole koskaan kisannut hevosen kanssa missään ratsastuskisoissa... Miina on pari kertaa Janeten kanssa ollut estekisoissa, niin ja koulukisoissa, missä ne hylättiin, kun Miina hyppäsi aitojen yli... :D
Ja mehän ollaan aloitettu lännen tyylillä ratsastus jo silloin Miinan ollessa 4-vuotias ja mentiin silloin vähän trailiakin, mutta oikeasti alettiin ottamaan tunteja vasta viime syksynä. Ja aktiivisemmin aloitettu lännenratsastus vasta maaliskuussa.. eli 3 kuukautta sitten.
verkkausta..


Olin ilmoittautunut neljään luokkaan. Horsemanship seuraluokka, western pleasure harjoitusluokka, trail harjoitusluokka ja trail seuraluokka.
Ja nämä luokat meni tuossa järjestyksessä..
Verkatessa tuli epätoivo: vasen laukka ei nouse!!! Mutta sitten rauhoituin, keskityin, mietin tarkkaan asenoani ja apujani (vaikka luulin niin tehneeni koko ajan) ja sieltä se taas lähti tulemaan! Ja vasenta laukkaahan haluttiin noissa molemmissa seuraluokissa! Harjoitusluokat oli walk & jog luokkia, joten niissä ei laukkaa ollutkaan.

Aloitettiin siis horsemanshipillä, joka oli meille kaikista vaikein.




Toisten suoritusten ajan Miina seisoi rennosti ja rauhallisesti paikallaan, meidän suorituksessa alkoi kiihtymään, johtui varmasti oman sykkeen noususta! Mutta suoritus meni hyvin, pysyttiin keilojen oikealla puolella koko yksilösuorituksen ajan, vasen laukkakin meni nappiin! Suoritus meni hyvin, ei ehkä kovin tyylipuhtaasti, mutta olin tyytyväinen.


Lopussa sitten meidän saamat ablodit olikin yllättäen syy saada hepuli, se tuli mullekin niin puun takaa, että muutamat kiepit tehtiin ennen kun sain taas hevosen haluamaani suuntaan... :D
Mutta suoritus oli hyväksytty ja saatiin 7. eli viimeinen sija! olin hyvin tyytyväinen, koska saatiin tulos!




Seuraavana olikin western pleasure, jossa hevosen tulee näyttää mahdollisimman miellyttävältä ja helpolta ratsastaa... No tottapuhuen Miina ei ollut kovin helppo ja miellyttävä ratsastaa, mutta olen tyytyväinen suoritukseen, koska Miina reagoi kaikkiin apuihin hienosti ja pysyttiin kuitenkin seinien sisäpuolella... :D Meille napsahti taas 7. eli viimeinen sija, johon olin taas hurjan tyytyväinen... :D









Tavoitteenani oli 2 hyväksyttyä tulosta ja se saatiin! Jäljellä olikin trail, joka on ehdottomasti meille helpoin ja aloin jo haaveilemaan muustakin kun viimeisestä sijasta!
Alku menikin harjoitusluokassa loistavasti, kaikki tehtävät mentiin hienosti, puomit ei kolahdellut jalkoihin kertaakaan! Silta ylitettiin tyylillä, mutta... sillan jälkeen oli sidepass puomi, joka on meille todella helppo. Tiesin että saa mennä puomin päälle ja siitä aloittaa sidepassin, mutta jostain syystä en tehnyt niin! Koko homma meni säätämiseksi ja Miina peruuttikin välillä tuhatta ja sataa! sain sen lopulta menemään muutaman askeleen oikein, mutta ilmeisesti hylätty tuli jo peruutteluista!









No tämä ei minua lannistanut, vaan päätin että seuraluokassa aloitetaan puomin päältä ja homma on sillä selvä. Alku meni taas ihan yhtä nappiin kuin edellinenkin, vasen laukka täydellisesti, sillan yli tyylillä ja... IIIK, TOI ON TOI PUOMI----EN MENE!!! ja se sitten siitä... aikamme siinä stepattiin, puomi pyöri mahan alla, sain muutaman askeleen taas aikaseksi, mutta ei ilmeisesti riittänyt. Sen jälkeen tuli naruportti, joka on meille helppo, mutta Miina kävi jo niin kierroksilla, ettei siitä tullut mitään, pääsin kyllä portin läpi, mutta sitten tuli suhteellisen kiivasta peruutusta että jouduin heittämään narun pois... ja hylsy napsahti taas... :D








Mutta olin kuitenkin tosi tyytyväinen, rata meni muuten niin hyvin ja vaikeudet tuli meille helpossa kohtaa, joten siitä on helppo lähteä parantamaan! Ja aionkin elokuussa lähteä uudestaan kokeilemaan saada tulos myös trailista!! Ja me ollaan kuitenkin tosi alussa koko lajissa, niin olen oikein tyytyväinen siihen miten kisat meni!
Ja miina käyttäyty kaiken kaikkiaan aivan upeasti! Ja koppiin käveli lähtiessämme ihan suoraan.




Nyt olenkin sitten tämän viikon sairaslomalla, ajoin siellä tallin pihassa jotenkin huolimattomasti kohtaan missä oli kivi, se oli maan alla, mutta kun ajoin siihen, se ponnahti ylös ja meni meidän keulan alle! Onneksi ei ollut koppi perässä... No me Hannan kanssa lyötiin päät katon ja tuulilasin nurkkaan. Minä ilmeisesti pahemmin, koska maanantaina töissä ollessani iski kamala päänsärky ja huono olo...kävin röntgenissä ja niskat retkahti sen verran, että joudun tämän viikon lepuuttelemaan niitä! Mutta onneksi tuntuu jo paremmalta...

Nyt sitten ajatukset kohti sunnuntaita ja matkaratsastuskisoja... =)




1 kommentti:

  1. Onpas jännää. Onnittelut sijoituksista! Täälläkin piti Vaasassa olla westernkisat mutta ne oli peruttu. Olisi kiva nähdä ensimmäisen kerran elämässä sellaiset kisat.
    Jaahas, seuraavaksi jännittämään matkaratsastuskisoja. :) Onnea niihin!

    VastaaPoista